Targ śniadaniowy, Mokotów. Zjedz śniadanie na skwerze
Wraz z wiosną na skwer u zbiegu ul. Puławskiej i Woronicza powrócił Targ Śniadaniowy Mokotów. Co tydzień aż do jesieni możecie się cieszyć wspólnym śniadaniem...
Banjaluka, Warszawa. Bałkańskie DNA i płonąca jagnięcina [ZDJĘCIA, WIDEO]
Lokal przy Szkolnej bierze swoją nazwę od jednego z największych tygli kulturowych Bałkanów. Podobnie, jak bośniackie miasto Banjaluka, jego kuchnia jest...
Targi produktów regionalnych i lokalnych powstaną na Ochocie
Tradycyjne wyroby wędliniarskie, jaja, sery, ryby, ekologiczne warzywa i owoce - mieszkańcy Ochoty zyskają nowe miejsce do zdrowych zakupów. Od maja przy...
Zlot food trucków na Placu Defilad. Będziemy jeść przez 3 dni i 2 noce!
Zlot food trucków na Placu Defilad rozpocznie się 15, a skończy 17 kwietnia. To oznacza, że miłośnicy przysmaków z jedzeniowozów będą jeść aż 3 dni i 2 noce!
Fokim. Nowe miejsce w Warszawie. Właściciele Syreniego Śpiewu i "Powiśla" z nowym pomysłem
15 kwietnia na gastronomicznej mapie stolicy zadebiutuje Fokim. Azjatycka restauracja przy Kruczej 24/26 to kolejne nowe miejsce w Warszawie i nowy projekt...
Pub bez barmana... Tutaj piwo wypijecie ze ściany i nalejecie je sobie sami
Pub przy Placu Piłsudskiego 3, The Alchemist Gastropub, jako pierwszy w Warszawie oferuje swoim piwo nalewane wprost… ze ściany.
Ę Rybę Warszawa. Stołeczny fish and chips podbija nie tylko brytyjskie serca [ZDJĘCIA, WIDEO]
Restauracja przy al. Jana Pawła II robi niemal wyłącznie rybę z frytkami. I wychodzi jej to diabelnie dobrze. Zobacz, dlaczego warto skosztować brytyjskiego...
Wcale nie kebab - zobacz, co najchętniej zamawiamy przez internet do jedzenia
Nie lubimy egzotycznych potraw, rzadkich rodzajów mięsa i wyszukanych dodatków. Od kebaba wolimy pizzę, a nawet burgery. A co zamawiamy przez internet...
Wielkanocny Targ Śniadaniowy. Znajdziesz tam wszystko na świąteczny stół
Ciasta, wędliny, pieczywo, jaja, warzywa, sery, ryby, przetwory, jak również tradycyjne ozdoby - palmy wielkanocne, stroiki do koszyczków i pisanki - to i wiele...
Figle Migle Candybar. Cukierki z naszych snów stały się rzeczywistością
Różne kształty, kolory i kilkadziesiąt smaków. Szampan, kumkwat, toffi, czekolada, lukrecja albo cynamon. Słodkie, kwaśne, do chrupania i żucia. Pamiętacie...
Poznaj wszystkie warszawskie restauracje, które docenił przewodnik Michelin [PRZEGLĄD]
Atelier Amaro i Senses to jedyne restauracje nagrodzone gwiazdką Michelin. Nie są to jednak jedyne warszawskie lokale, które wyróżnił prestiżowy kulinarny...
Gwiazdka Michelin, Warszawa. Druga restauracja z prestiżowym wyróżnieniem
Gwiazdka Michelin, Warszawa. Druga stołeczna restauracja doczekała się wyróżnienia słynną Gwiazdką Michelin. Chodzi o lokal Senses. Tym samym dołączyła do...
Na dowóz od Morana, na pizzę do Mozila. Celebryci karmią w Warszawie
Borys Szyc, Czesław Mozil, czy Piotr Najsztub mogą pochwalić się własnymi, dobrze prosperującymi lokalami. Nie dla każdej gwiazdy jednak restauracyjny biznes...
Charlotte Menora na placu Grzybowskim. Drugi lokal słynnej warszawskiej śniadaniowni
Słynny lokal Charlotte, oblegany od lat na placu Zbawiciela, otwiera swoją filię w Warszawie. Na placu Grzybowskim będziecie mogli skosztować świeżych wypieków,...
Gastronomiczna Mapa Warszawy. Najważniejsze lokale w jednym miejscu [MAPA]
Przygotowaliśmy dla was mapę warszawskich restauracji. Podzieliliśmy je na te, w których zjecie najlepszą kuchnię włoską, kebaba czy chińszczyznę. Nanieśliśmy...
Hervé This, ojciec molekularnej kuchni odwiedzi Warszawę
Człowiek współodpowiedzialny za największą kuchenną rewolucję ostatniego dwudziestolecia wygłosi w Warszawie cykl wykładów. Kuchnia molekularna, często nazywana...
Restaurant Week 2016 już w kwietniu. Będzie świeżo, lokalnie i zaskakująco
Najbliższa edycja tygodnia restauracji już w kwietniu. Jej tematem będzie kwitnąca scena restauracyjna. Po raz kolejny trzydaniowy obiad w najlepszych...
Wege Festiwal wypatruje wiosny. Impreza "Przedwiośnie" już w najbliższą sobotę
W sobotę 20 lutego w przy Rondzie Radosława, w hali BABKA do wynajęcia odbędzie się lutowa edycja Wege Festiwalu. Jak zapowiadają organizatorzy, ma być dużo...
Restauracje rodzinne w Warszawie. Gdzie wybrać się na wspólny obiad albo kolację
Gdzie pójść z rodziną na obiad? Gdzie rodzice spokojnie zjedzą posiłek, a dzieci nie będą się nudzić? Przygotowaliśmy dla was przegląd restauracji rodzinnych w...
Parowóz Dim sum - pierogi, które podbiły Open'era [ZDJĘCIA]
Zanim przyszedł pierwszy sukces był pot, mnóstwo ciężkiej pracy i poparzone ręce. – Food truck to była dla mnie terapia szokowa – przyznaje właściciel Parowozu....
Kolejka po pączki na Górczewskiej. Policjantka porywa pączusie, a my próbujemy się wepchnąć [WIDEO]
Cukiernia "Zagoździński" na ul. Górczewskiej 15 to miejsce, które zna każdy warszawiak. Tutaj od prawie stu lat powstają najsłynniejsze pączki, którymi zajadał...
Po czym poznać czy pączek jest świeży? Oto przepis na najlepszego warszawskiego pączusia
Odpowiednio wysmażone, puszyste i pełne nadzienia. Zobacz, jak powinny wyglądać mistrzowskie warszawskie pączki.
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 6 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna
Dodano 10 miesięcy temu w kategorii Sądy
Dodano 10 miesięcy temu w kategorii Stacje sanitarno-epidemiologiczne